januari 25 2018 0comment

ADOPTIE MANDRIL ARTIS

Vanaf november 2017 hebben wij met trots een mandril geadopteerd. Om dit te vieren hebben wij besloten om 3×4 toegangskaarten weg te geven  aan onze klanten middels een prijsvraag. Van alle juist ingevulde formulieren hebben wij een trekking gehouden. De drie winnaars hebben wij deze week verrast met ieder vier toegangskaarten voor ARTIS.

Benieuwd naar de juiste antwoorden? Deze lees je onder de foto’s.


Wim & Marie-José Mulckhuyse – W. Mulckhuyse Meubelmaker


Marianne Peeterse – GP Interieur Idee


Reuben Lange – Bema Interieurbouw

De vragen met de juiste antwoorden
Vraag 1 – Wat is de bijnaam van de mandril en waaraan hebben zij deze te danken?
Woudduivel, te danken aan hun opvallende uiterlijk.

Vraag 2 – Waardoor wordt de mandril bedreigd?
De mandril wordt bedreigd omdat de lokale bevolking mandrillen eet. Voor hen is dit zogenaamde ‘bushmeat’ de enige beschikbare (kosteloze) bron van eiwitten. Onder bushmeat valt niet alleen de mandril, maar ook dieren zoals de gorilla, chimpansee en olifant.

Vraag 3  – Op welke datum is er dit jaar (2017) een mandril geboren in ARTIS?
Op zaterdag 7 oktober is er een mandril geboren in ARTIS.

 

Over de mandril
De mandril behoort tot de apen van de oude wereld en is na de mensenapen de grootste soort van de familie. De mandrilman is gesierd met hardblauwe en felrode tinten. Zijn snuit ziet eruit als een bijzonder masker met lichtblauwe, ingegroefde strepen, felrode neus en lippen, grauwwit tot geelachtige baard en blauw tot lichtpaars achterste.

De mandril leeft in de tropische regenwouden van West-Afrika. Ze leven in een harem, geleid door één dominant mannetje. Dit dominante mannetje is de meest kleurrijke en vaak grootste mandril van de groep. De andere leden van de harem bestaan vooral uit vrouwtjes en jonge dieren. Andere mannetjes in de groep worden getolereerd, maar zijn lager in rang. Vaak leven deze mannetjes liever alleen.

vanderwolf-login

Write a Reply or Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.